Spreekvaardigheid

Deze oefeningen zijn onder anderen met hulp van Ad Appel, een docent met veel ervaring in het lesgeven aan mensen die inburgeren, tot stand gekomen. Hij heeft nu ook gratis oefeningen Spreekvaardigheid gepubliceerd op Youtube:

  1. oefening1,
  2. oefening2 en
  3. oefening3.

Als het moeilijk voor je is om de voorbereiding alleen te doen, neem dan een kijkje op zijn website.

Bij deze oefeningen spreekvaardigheid is het goed wanneer een begeleider je antwoorden beoordeelt. Op het examen moet je namelijk de antwoorden inspreken. Dat is bij deze oefentoetsen niet mogelijk. Je kunt dus het beste met iemand samen deze oefeningen doen.

Tijd en score

Met deze oefeningen kun je jezelf testen, of je goed genoeg bent om het examen af te leggen. De oefeningen zijn namelijk zo gemaakt dat ze de examensituatie nabootsen. Of je de antwoorden goed hebt gegeven, zal je begeleider moeten beoordelen.

Links onder op de pagina staat een groeibalkje, dat aangeeft hoeveel tijd je nog hebt. Je kunt daarmee leren hoe snel je de antwoorden op het examen moet geven. Omdat de browser Internet Explorer of de nieuwe versie daarvan: Edge het videoformaat niet ondersteunt, kun je alleen met Firefox of Chrome de video's afspelen.

De opnamen van de video's in deze oefeningen zijn verzorgd door cvd-video.

Overigens kun je deze oefeningen ook op studeersite doen, mocht je dat handiger vinden.